Covid-19 Kapsamında Sınav Kuralları ve Tedbirler 08.09.2020-10.09.2020 tarihleri arasında TestDaF Almanca Yeterlik Sınavına Girecek Öğrencilerin Dikkatine

04.09.2020

08.09.2020-10.09.2020 tarihleri arasında yapılacak olan TestDaF Almanca Yeterlik Sınavı için Covid-19 kapsamında tüm önlemler alınmıştır.

· Bu önlemler kapsamında söz konusu uluslararası sınav, ilgili sınav enstitüsü ile yapılan görüşmeler neticesinde bir günde değil, istisnai olarak üç günde yapılmaktadır. Böylece sınava girecek öğrenciler küçük gruplara ayrılmış ve yaşanabilecek yoğunluk önlenmiştir.

· Sınav salonlarında sosyal mesafe kuralları dikkate alınarak 10 kişilik mesafeli oturma düzeni oluşturulmuştur.

· Öğrenciler sınav günü Yabancı Diller Yüksekokulu Binası Zemin kat, 1. Kat ve 2. Kat sınav salonlarına iki ayrı kapıdan (A Kapısı ve B Kapısı) alınacak ve kalabalık oluşması önlenecektir.

· Sınav binasına girişte yer alan el antiseptiği (dezenfektan) tüm öğrenciler tarafından kullanılmalıdır. Sınav süresince kullanabilmesi için her öğrenciye birer dezenfektan verilecektir.

· Ayrıca girişte ve sınav salonlarında ihtiyaç duyulması halinde tıbbi maske de öğrencilerimize sunulacaktır.

· Sözlü sınavın yapılacağı bilgisayar laboratuvarlarında her sınav oturumu sonrası gerekli dezenfeksiyon yapılacaktır.

· Kulaklık ve mikrofon (Headset) için tek kullanımlık kulaklık ve mikrofon kılıfı öğrencilere verilecektir. Dezenfektan ve eldiven de laboratuvarlarda öğrencilerimizin kullanımına sunulacaktır.

· Sınav binasına girişte kimlik vb. kontrollerin yanı sıra ateş ölçümü yapılacak, ateş vb. Covid-19 şüphesi olunan durumlarda söz konusu öğrenciler ayrı binada sınava alınacaktır.

· Covid-19 şüphesi olan ve Müdürlüğümüze bunu bildiren öğrenciler, diğer öğrenciler ile temas kurmadan doğrudan Derslikler Binasına (D Kapısı, Zemin Kat) gitmelidirler. Ayrı binada sınava alınacak söz konusu öğrenciler, Derslikler Binasında gerekli tüm önlemler alınarak sınava girebileceklerdir.

· Söz konusu sınav tarihlerinde öğrencilerimizin kullanabilecekleri Kavacık-TAÜ Ring Servisi hizmete sunulmuştur (bk. Ring Servisi Hizmeti ile ilgili duyuru).

· Tüm öğrencilerimizin Covid-19 hususunda tüm kurallara (kişilerarası en az 1,5m mesafe, maske kullanımı, hijyen vb.) uyması, kendi sağlıklarının yanı sıra diğer bireylerin sağlığını, toplum sağlığını da dikkate alarak sorumlu davranmasını önemle rica ederiz.

Tüm öğrencilerimize sağlık ve başarılar dileriz.