Covid-19 Kapsamında Sınavda Alınacak Önlemler 08.09.2020-10.09.2020 Tarihleri Arasında TestDaF Almanca Yeterlik Sınavına Girecek Öğrencilerin Dikkatine

04.09.2020

Covid-19 Kapsamında Sınavda Alınacak Önlemler 08.09.2020-10.09.2020 tarihleri arasında TestDaF Almanca Yeterlik Sınavına Girecek Öğrencilerin Dikkatine Sağlık Bakanlığının Covid-19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinde “COVID-19 KAPSAMINDA KURUM VE KURULUŞLAR TARAFINDAN ÖLÇME/DEĞERLENDİRME AMAÇLI YAPILAN YAZILI SINAVLARDA (ULUSAL SINAVLAR HARİÇ) ALINMASI GEREKEN ÖNLEMLER” hususunda bilgilerinizi ve tüm öğrencilerimizin söz konusu rehberde belirtilen önlemler kapsamında azami dikkat göstermesini önemle rica ederiz:

"Ateş, öksürük, burun akıntısı ve solunum sıkıntısı olan, COVID-19 olan veya son 14 gün içerisinde COVID-19 vakası ile teması olan adaylarımız sınav girişinde görevlilere bilgi vermelidir. Telafisi olmayan sınavlarda bu belirtileri olan grup için ayrı salon oluşturularak sınava alınmalıdır. Bu adaylar ayrı bir salonda tıbbi maske takılarak sınava alınmalı, bez maske kullananların maskeleri tıbbi maske ile değiştirilmelidir. Bu adaylar tıbbi maskelerini sınav süresince çıkarmamalıdır. Salon görevlileri eğer aday ile 1 metreden daha yakın mesafede olacaklar ise maskeye ek olarak yüz koruyucu da kullanmalıdır"

https://covid19bilgi.saglik.gov.tr/tr/salgin-yonetimi-ve-calisma-rehberi.html (S. 351-352).

Söz konusu öğrenciler ayrı sınav salonunda sınava alınacaklarından, öğrencilerimizin bu durumu en geç 07.09.2020 Pazartesi 13.00’a kadar
ydyo.mudurluk@tau.edu.tr adresine mail yoluyla Yüksekokulumuz Müdürlüğüne bildirmelerini rica ederiz.