Duyuru: Almanca Hazırlık Eğitimi Programı Öğrencilerinin Kayıt Dondurma Hakkı

06.04.2020

31.03.2020 tarihli Yükseköğretim Kurulunun (YÖK) kararı uyarınca  COVID-19 küresel koronavirüs salgını nedeniyle uzaktan eğitim yapılan yükseköğretim kurumlarında uzaktan eğitime devam etme imkânı olmayan öğrenciler göz önünde bulundurularak aşağıdaki karar alınmıştır:

“Yükseköğretim kurumlarında önlisans, lisans ve lisansüstü düzeyde kayıtlı olup  öğrenim gören öğrencilerin, kayıtlı oldukları yükseköğretim kurumlarından  talep etmeleri halinde 2019-2020 eğitim öğretim yılı bahar döneminde kayıtlarının dondurulmasına ve  kayıt dondurulan sürenin azami süreden sayılmamasına … karar verilmiştir”.

Almanca hazırlık eğitimi programı öğrencileri, bu kapsamda kayıt dondurma talep etmeleri halinde, kayıt dondurma ile ilgili müracaatlarını kayıtlı oldukları fakültelerine yaparlar.

Öğrencilerin kayıt dondurma işlemleri, ilgili fakülteler tarafından yapılır ve YDYO Müdürlüğüne bildirilir.