Haberler

2022-2023 eğitim-öğretim yılı güz yarıyılı sonunda TestDaF Almanca Yeterlik Sınavı

25.10.2022

2022-2023 eğitim-öğretim yılı güz yarıyılı sonunda TestDaF Almanca Yeterlik Sınavı, 5–6 Ocak 2023 tarihlerinde Yüksekokulumuzda yapılacaktır.

Yüksekokulumuz Yönetim Kurulu, Almanca hazırlık eğitimi programı kapsamında Yüksekokulumuzda en az B2 kurunda %80 devam şartını sağlamış ve B2 kur sınavından her bir sınav bölümünden (4 dil becerisine dayalı sınav bölümleri: dinleme-anlama, sözlü anlatım, yazılı anlatım, okuma-anlama) en az 65 puan almak koşuluyla toplamda (sınav ortalaması) en az 70 puan almış olmak kaydı ile en az B2 kurunu başarıyla tamamlayan hazırlık sınıfı senkron ve asenkron ders kaydı olan tüm aktif öğrencilerin, 5–6 Ocak 2023 tarihlerinde yapılacak olan TestDaF Almanca Yeterlik Sınavına girmelerine karar vermiştir.

TestDaF-Sınavına Türk-Alman Üniversitesi bünyesinde kaydolan öğrencilerin sınava katılma zorunluluğu vardır! Mücbir sebeplerden öğrencinin TestDaF sınavına katılamama durumu söz konusu olursa, bir hafta öncesinden testdafinfo@tau.edu.tr adresine durumu bildiren bir mail gönderilmesi zorunludur. Böylelikle öğrencinin sınav kaydı TestDaF tarafından iptal edilecektir. Bir haftadan (7 gün) daha kısa bir sürede veya sınav günü sınava katılamama durumu söz konusu olursa, kesinlikle rapor ibraz edilmelidir ve söz konusu rapor testdafinfo@tau.edu.tr adresine yollanmalıdır.

Sınav süreci ile ilgili gerekli bilgilendirme web sayfamızda yapılacaktır.

Tüm öğrencilerimize başarılar dileriz.


Yabancı Diller Yüksekokul Müdürlüğü
25.10.2022