ALMANCA YETERLİK (TestDaF) SINAVI İLE İLGİLİ ÖNEMLİ DUYURU

11.07.2019

2018-2019 akademik yılı için geçerli olmak kaydıyla 24 Haziran 2019 tarihinde yapılan Almanca Yeterlik (TestDaF) Sınavında tek sınavda her bir bölümden en az 3 almak şartıyla toplamda 13 puan alan öğrenciler hazırlık eğitiminde başarılı kabul edileceklerdir.

21 Ocak 2019 tarihinde yapılan Almanca Yeterlik (TestDaF) Sınavında da her bir bölümden en az 3 almak şartıyla toplamda 13 puan alan öğrenciler hazırlık eğitiminde başarılı kabul edileceklerdir.

21-22 Ağustos 2019 tarihlerinde yapılacak olan Almanca yeterlik (TestDaF) sınavı için de bu ölçüt geçerli olacaktır.

Toplamda 16 puan almamış olmasına rağmen başarılı sayılan öğrencilerden fakültelerde uygulanan çift diploma programına başvurmak isteyenlerin ilgili programa başvurmadan önce ilgili üniversite tarafından aranmakta olan dil şartını sağlamış olmaları gerekmektedir. Söz konusu öğrenciler daha sonra girecekleri sınav ücretini kendileri ödeyeceklerdir.

TestDaF sınavına dışarıda bir merkezde girip yukarıda belirtilen kriterleri karşılayan öğrenciler dil belgeleri ile birlikte YDYO Müdürlüğüne şahsen bir dilekçe ile başvurabilirler.